To ciasto wygląda bardzo efektownie. Rok zabierałam się, aby je upiec.Widziałam kiedyś takie ciasto na zdjęciu i bardzo chciałam je powielić. Nie jest skomplikowane, wystarczy chwila cierpliwości. Jako ciasto na spód można wykorzystać własny ulubiony przepis. Załączam dwa zdjęcia- przed i po upieczeniu. Jak widać po upieczeniu nie traci na urodzie :) Powiedziałabym nawet, że zyskuje :)
śliczny jabłecznik... tak samo dobry jak urodny?;)
OdpowiedzUsuńHmm, moja opinia jest mało obiektywna, ale mi bardzo smakował :)
OdpowiedzUsuńnie mam za bardzo praktyki w pieczeniu ciast (usprawiedliwia mnie to, że przez 7 ostatnich lat funkcjonowałam bez piekarnika), dlatego poproszę przepis (zarówno na ciasto, jak i sposób, jak te jabłka tak zrobić), bo bardzo, bardzo, bardzo mam na taki jabłecznik ochotę!
OdpowiedzUsuńz góry dziękuję:)
ps. piekarnik już mam :D